behandelingen -bleken

Het bleken van tanden is een procedure binnen de tandheelkunde. Veel mensen beschouwen witte tanden als een aantrekkelijk deel van de glimlach. Het melkgebit van een kind is witter dan het volwassen gebit dat volgt. Naar mate de leeftijd stijgt zal het volwassen gebit donkerder worden. De verdonkering is een gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Het gebit kan ook donkerder worden door bacteriën, voeding en tabak. Het bleken van de tanden en kiezen kan door middel van drie verschillende hoofdbestanddelen: carbamideperoxide, waterstofperoxide of chloraat-typen (in tandheelkunde natriumperbonaat). Reclames op de televisie van tandpasta`s die tanden witter maken met poetsbeurten is meestal niet helemaal waar, aangezien er in deze tandpasta`s geen van bovengenoemde hoofdbestanddelen in zit. Bij DANIRAY bieden wij u twee soorten manieren van bleken aan: thuisbleken of direct aan de stoel.

Thuis bleken.
Thuisbleken houdt in dat u buiten DANIRAY uw tanden en kiezen kunt bleken. Wij moeten eerst een bleekset vervaardigen, dat twee zittingen nodig heeft.
Kosten : € 190,-
(inclusief 2 bleekgel-spuitjes, à 3ml zoals afgebeeld op foto)

Procedure:
-Zitting 1: afdruk van de boven- en onderkaak maken
-Zitting 2: ophalen van bleekset + bleekgel na enkele dagen

Instructie:
-Tandenpoetsen en tussen de tanden en kiezen reinigen met tandenstoker of flosdraad;
-Spuit één druppeltje per tand bleekgel in het bitje en wel aan de buitenvlak van de tanden. Doe dit voor alle tanden die gebleekt moeten worden (zie foto);
-Doe de bitjes in en slaap ermee;
-Volgende ochtend bitjes uitdoen en reinigen. Tandenpoetsen en tussen tanden en kiezen reinigen met tandenstoker of flosdraad.
-Procedure herhalen tot gewenste tint behaald is. Als na een tijd (meestal 6-12 maanden) tanden weer donkerder worden, dan kan opnieuw gebleekt worden met zelfde bitjes.

Aan de stoel bleken.
Direct aan de stoel bleken houdt in dat u een afspraak krijgt bij
de tandarts van ongeveer één tot twee uur.
Kosten : € 300,-

Procedure:
-Begintint van tanden en kiezen wordt vastgelegd waarna ze gereinigd worden
-Wanghaken worden aangebracht zodat uw lippen niet over uw tanden vallen
-Beschermlak op tandvlees wordt aangebracht voordat de bleekgel op de tanden en kiezen wordt gesmeerd
-Blauwlicht apparaat wordt op uw mond gezet zodat de reactie van het bleken geactiveerd en versneld wordt
-Na ongeveer 1 uur direct resultaat. Fabrikant geeft aan dat de tanden er gemiddeld 8 tinten lichter worden


ps. Bij het bleken aan de stoel en thuisbleken zijn de actieve delen relatief agressief waardoor napijn ervaren kan worden. Tandgevoeligheid en tandvleesirritatie zijn van tijdelijke aard en na één tot twee dagen na het bleken verdwijnen deze klachten.

Terug naar de overzichtspagina >>